Tízperces fánk

A tízperces fánk egy kiváló lehetőség arra, hogy akkor is készíthess magadnak puffancsot, ha nincs időd kelt tésztát készíteni.

Hozzávalók:

  • 1 db tojás
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 evőkanál porcukor
  • 15 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1-2 mokkáskanál rum, vagy rumaroma
  • zsiradék a sütéshez

Tízperces fánk elkészítése:

A cukrot, a tejfölt, és a tojást alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőport, a lisztet beleszitálva, és beleöntjük a rumot, vagy rumaromát.
Rendesen kikeverjük, majd lisztezett deszkára rakjuk, és kilapítjuk centi vastagra.
Nagyobb pogácsaszaggatóval, vagy más formával kiszaggatjuk, majd forró zsiradékban sütjük mindkét oldalát, először a tetejét.

Még melegen szórjuk porcukorral, vagy akár vaníliás porcukorba is forgathatjuk.

🍴 Kövess minket a Facebookon!
Nézd meg a legújabb, házias recepteket, amiket mindenki imád! 😍