A tárkonyos sertésragu-leves igazi klasszikus a magyar konyhában: selymes, tartalmas és frissítően illatos. A zöldségek, a karfiol és a tárkony együtt harmonikus, otthonos ízt adnak ennek a melengető fogásnak.
Hozzávalók:
• 60–70 dkg sertéscomb
• 1 kis fej vöröshagyma
• 1 sárgarépa
• 2 közepes burgonya
• 2 szál szárzeller vagy 1 kisebb zellergumó
• 30 dkg karfiol
• 1 dl olaj
• 1 evőkanál liszt
• 2 teáskanál szárított tárkony
• só, őrölt bors ízlés szerint
Tárkonyos sertésragu-leves elkészítése:
A tárkonyos sertésragu-leves elkészítéséhez az olajat felforrósítjuk, és megfonnyasztjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a kis kockákra vágott húst, és néhány percig pirítjuk, majd felöntjük 1 dl vízzel, és fedő alatt pároljuk.
Amikor a hús félig megpuhult (kb. 20 perc múlva), megsózzuk, hozzáadjuk a kis kockákra vágott sárgarépát, pótoljuk a folyadékot, és további 15 percig főzzük. Ezután a húst megszórjuk a liszttel, alaposan elkeverjük, majd felöntjük 2–2,5 liter vízzel.
Amint a leves felforrt, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát és a vékonyra szeletelt zellert. Sóval, borssal és szárított tárkonnyal ízesítjük. Amikor a krumpli már majdnem megpuhult, beletesszük a kisebb rózsákra szedett karfiolt, és az egészet készre főzzük.
A tárkonyos sertésragu-leves frissen a legfinomabb – illatos, tartalmas és selymesen lágy ízeivel igazi komfortétel, ami egyaránt megállja a helyét hétköznapi és ünnepi asztalon is.
🍴 Kövess minket a Facebookon!
Nézd meg a legújabb, házias recepteket, amiket mindenki imád! 😍