Sajtos stangli

A sajtos stangli egy egyszerűen elkészíthető, mégis rendkívül finom sós sütemény, amelyben a sajt és a burgonya tökéletes párost alkot. Kívül ropogós, belül puha – vendégvárónak vagy levesek mellé is kiváló.

Hozzávalók:

• 10 dkg ementáli sajt
• 10 dkg főtt burgonya
• 10 dkg vaj
• kevés só
• késhegynyi fűszerpaprika

Sajtos stangli elkészítése:

A sajtos stangli elkészítéséhez a burgonyát héjában megsütjük vagy megfőzzük, majd még melegen meghámozzuk és összetörjük. Hozzáadjuk a vajat, a reszelt ementáli sajtot, a fűszerpaprikát és egy kevés sót, majd alaposan összedolgozzuk, amíg egynemű, könnyen nyújtható tésztát kapunk.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és hosszúkás csíkokra vágjuk. A tetejüket megszórjuk egy kevés reszelt sajttal, majd a stanglikat kizsírozott sütőlemezre helyezzük.
Előmelegített, közepesen forró sütőben aranyszínűre sütjük.
A frissen sült sajtos stangli melegen a legfinomabb, de hidegen is omlós marad – egyszerű, házias sós ropogtatnivaló, ami garantáltan gyorsan elfogy.

🍴 Kövess minket a Facebookon!
Nézd meg a legújabb, házias recepteket, amiket mindenki imád! 😍