Puncsgolyó – az ünnepi finomság

A puncsgolyó igazi klasszikus aprósütemény: rumos, szirupos ízvilágukkal és a kakaós-diós krémességgel hamar a kedvencek közé kerülnek. Egyszerű elkészíteni, és ünnepekre is remek választás.

Hozzávalók:

• 20 dkg piskótamorzsa
• 4 evőkanál rum
• 4 evőkanál málnaszörp
• 10 dkg cukor
• 1 dl víz
• 6 dkg vaj
• 3 dkg kakaópor
• 5 dkg darált dió
• 10 dkg reszelt csokoládé

Puncsgolyók elkészítése:

A cukorból és a vízből sűrű szirupot főzünk, majd teljesen kihűtjük. A piskótamorzsát meglocsoljuk a rummal, a málnaszörppel és a kihűlt sziruppal, majd alaposan összekeverjük, és rövid ideig pihenni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Közben a vajat habosra keverjük a kakaóporral, majd hozzáadjuk a darált diót is. Ezt a keveréket a piskótás alaphoz adjuk, és egynemű masszává dolgozzuk.

A masszából nedves kézzel diónyi golyókat formálunk, amelyeket reszelt csokoládéba, kakaóporba, vagy akár apró kókuszreszelékbe forgatunk. A kész puncsgolyókat mignon papírba tesszük, így mutatósak lesznek a tálon.

Hűvös helyen egy napig pihentetve még finomabbak, mert az ízek jobban összeérnek.