Piskótatekercs lekvárral

A piskóta tekercs egy rém egyszerű sütemény, viszont amilyen egyszerű, olyan nagyszerű, és annyira sokoldalú is.
Készíthetjük különféle ízesítésekkel, és a töltelék is igen változatos lehet – kedvünk szerint.

Egy biztos: az arány. Ahány tojás, annyi kanál cukor, annyi kanál liszt. Sütőpor nem törvényszerű, normálisan anélkül is tökéletes lesz.

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanálnyi cukor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 6 evőkanálnyi liszt
  • lekvár, vagy más a töltéshez

Piskótatekercs elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a tojássárgáját a cukorral kikeverjük, majd a két masszát lazán összekeverjük.

Hozzáadjuk szitálva a lisztet, és az esetleges sütőport, közben alulról felfele forgatva a masszába forgatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, egyenletesen elkenjük, és előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük.

Mint minden piskótánál, itt se nyitogassuk a tepsit 15 percig. Hamar sül vékonysága miatt, érdemes utána ránézegetni.

Ha megsült, akkor tiszta konyharuhára, vagy jó minőségű, papír kéztörlőre borítjuk. Lehúzzuk róla a sütőpapírt, megkenjük nekünk tetsző lekvárral, vagy mással, és utána feltekerjük.

Hagyjuk kihűlni. – Ha akarjuk porcukrozni, csak hűlés után tegyük!

Természetesen bármilyen krémmel tölthetjük, akár gyümölcsöt is rakva közé.

🍴 Kövess minket a Facebookon!
Nézd meg a legújabb, házias recepteket, amiket mindenki imád! 😍