Az ostyatölcsérek habbal igazi retró desszert, amely a régi idők házi cukrászatának hangulatát idézi. A vékonyra sütött, ropogós ostyák könnyed tejszínhabbal töltve nemcsak látványosak, hanem mennyeien finomak is.
Hozzávalók:
• 4 db tojás
• 20 dkg porcukor
• 1 csomag vaníliás cukor
• 15 dkg finomliszt
• 1 dl tejszínhab (a töltéshez)
• kevés vaj a sütőlaphoz
Ostyatölcsérek habbal elkészítése:
Az ostyatölcsérek habbal elkészítéséhez a tojásokat tálba ütjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot. Habverővel vagy kézi mixerrel alaposan összekeverjük, amíg a massza kicsit kivilágosodik. Ezután beleszitáljuk a lisztet, és simára dolgozzuk, hogy sűrű, de kenhető tésztát kapjunk.
A sütőlapot, ostyasütőt, vagy palacsintasütőt vékonyan megkenjük vajjal, majd evőkanállal kis adagokat teszünk rá a masszából. A kanál hátoldalával kistányér nagyságú, vékony korongokat formázunk. Közepes lángon halványpirosra sütjük, majd egy kés segítségével azonnal felszedjük és még melegen tölcsér alakúra formázzuk. Gyorsan kell dolgozni, mert az ostya néhány másodperc alatt megkeményedik.
A kihűlt ostyatölcséreket meleg, száraz helyen tároljuk, hogy ropogósak maradjanak.
Tálaláskor frissen felvert tejszínhabbal töltjük meg őket. Az ostyatölcsérek habbal egyszerre mutatós, nosztalgikus és ellenállhatatlanul finom desszert – különösen gyerekzsúrok és ünnepi alkalmak kedvence.
Fotó: Engin Aykurt
🍴 Kövess minket a Facebookon!
Nézd meg a legújabb, házias recepteket, amiket mindenki imád! 😍