Mézes csirkemell bundában

A mézes csirkemell megjelenésével és ízletességével, egyedi ízével változatosságot visz asztalunkra. Készíthetjük így, de a végén ilyen-olyan magvakkal esetleg kemény sajttal is megszórhatjuk.

Hozzávalók:

  • 1/2 kg csirkemell
  • zsiradék a sütéshez

Bundához:

  • liszt
  • 2-3 db tojás
  • 1 dkg só
  • néhány csepp étolaj
  • 1/2 pohár víz, vagy tej
  • pici, jó csipetnyi szódabikarbóna, vagy sütőpor

Mézes csirkemell elkészítése:

Egy tálba rakjuk a tojást, lisztet, sót, olajat, vizet, vagy tejet, és a szódabikarbónát, vagy sütőport, és alaposan, simára összekeverjük.

A csirkemellet elővesszük, lehártyázzuk, nagyjából egyenlő csíkokra vágjuk, sózzuk, esetleg enyhén borsozzuk.

Olajat hevítünk egy serpenyőben, jó bőven – majd a csíkokra vágott csirkemellet a lisztes keverékbe mártjuk, majd az olajban szép pirosra sütjük.

Elkészítjük a szószt, amiben majd megforgatjuk a kisült húst. Ez annyit tesz, hogy a mézet bekeverjük a ketchuppal.
Ebbe forgatjuk a csirkét, utána pedig már fogyasztható is.

A legfinomabb hozzá a párolt rizs – semleges ízével.

🍴 Kövess minket a Facebookon!
Nézd meg a legújabb, házias recepteket, amiket mindenki imád! 😍