Mámorító gesztenyés kifli

A gesztenyés kifli puha, omlós tésztájú apró sütemény illatos, rumos gesztenyetöltelékkel. Ünnepi alkalmakra vagy vendégvárónak is kiváló.

Hozzávalók:
• 48 dkg liszt
• 28 dkg vaj vagy margarin
• 8 dkg cukor
• 1 db tojás
• 1,5 dkg élesztő
• 2 evőkanál tejföl
• csipet só
• 50 dkg gesztenyepüré (kész, natúr vagy ízesített)

A töltelékhez:
• kevés rum (vagy rumaroma)
• ízlés szerint cukor és vanília

A tetejére:
• 1 db felvert tojás
• vaníliás porcukor a szóráshoz

Elkészítése:

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal vagy margarinnal.

Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk egy csipet cukorral.

A lisztes-vajas keverékhez hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a tejfölt, a sót és a felfuttatott élesztőt. Rétestészta keménységű tésztát gyúrunk.

A tésztát letakarva, hűvös helyen kb. 20–30 percig pihentetjük.

Közben a gesztenyepürét ízesítjük rummal, kevés cukorral és vaníliával.

A tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd kb. 8×8 cm-es kockákra vágjuk.

A kockák közepére teszünk egy-egy kis adag gesztenyetölteléket, majd kifli formára hajtjuk és a széleit enyhén összenyomjuk.

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük felvert tojással, és 20–30 percig pihentetjük, kelesztjük.

Előmelegített, mérsékelten meleg (kb. 180 °C-os) sütőben aranyszínűre sütjük.Ha kihűlt, megszórjuk vaníliás porcukorral, vagy még melegen megfürdetjük benne, így szép, porcukor bevonatot kap.

🍴 Kövess minket a Facebookon!
Nézd meg a legújabb, házias recepteket, amiket mindenki imád! 😍