A hagymás burgonyás pogácsa sokáig eláll, mikróban átmelegítve olyan, mint frissiben. Ha szeretjük, borssal is különlegessé tehetjük, kiváló borkorcsolya.
Hozzávalók:
- 1/2 kg főtt krumpli áttörve
- 1/2 kg liszt
- 1/2 kg vöröshagyma apróra vágva
- 2 evőkanál zsír
- 1/2 dl tej
- 1 lapos evőkanál só
- 1 db tojás a tetejére
- esetleg őrölt bors ízlés szerint
Hagymás burgonyás pogácsa elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk egy kis tejben, cukorral, pici liszttel.
A burgonyát megfőzzük, megtörjük, kihűtjük.
A hagymát megtisztítva apróra vágjuk, a zsíron megfonnyasztjuk.
Ha a krumpli kihűlt, akkor hozzáadjuk az átszitált lisztet, a sót, esetleg meghintjük ízlés szerint őrölt borssal, a már kihűlt párolt vöröshagymát a zsírjával, a felfutott élesztőt, és jól összegyúrjuk.
Szükség esetén pici tejjel, vagy aludttejjel pótoljuk.
Ha összeállt, letakarva pihentetjük.
Ha már megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, tetejét beirdaljuk, majd nekünk tetsző méretre, de legalább közepes pogácsaszaggatóval szaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, tetejét tojással lekenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben – nagyjából 25 perc alatt – készre sütjük.
🍴 Kövess minket a Facebookon!
Nézd meg a legújabb, házias recepteket, amiket mindenki imád! 😍