Trendi ReceptekTrendi ReceptekTrendi Receptek
  • Levesek
  • Főételek
  • Diétás ételek
  • Sütemények
  • Olcsó ételek
  • Mit főzzek ma?
  • Karácsonyi receptek
Trendi ReceptekTrendi Receptek
Keresés
  • Mit főzzek ma?
  • Sütemények
  • Főételek
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Karácsonyi receptek
Kövess minket
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
HúsételekNagyi receptjeiRetro receptek

Ha tökéletes puha, szaftos húst szeretnél, így készítsd!

Zamat Zamat 2024.12.15.
sült hús

A mindig tökéletes puha, szaftos hús nem csak vágyálom, pár dolgot ha betartasz, tökéletes lesz az eredmény.

Pácolással minden hús vajpuha lesz. Így ha kicsit vénebb hús sikerült a hentesnél, nem árt, ha elkészítés előtt enyhe savas pácot használunk. Citrom, mustár, ecet, de még a joghurt is megteszi. No meg a vörösbor sem árthat meg neki.

Lényeges, hogy a húst mindig szálát elvágva szeleteljük!

Ha nagyobb darab húst sütsz, akkor szalonnával is kényeztetheted, de ha ez nincs, akkor az is sokat tesz, ha sütés előtt zsiradékkal kened be.

Sőt – a legjobb módszer a porhanyósságra, ha mangalica húst veszel.
A mangalica hús jellemzője, hogy őtszövi apró zsírszemcse, ezáltal még a 10 éves disznó húsa is megpuhul 1 óra alatt.

Jó hatással lesz a hús keresztbe irdalása is.

Lényeges, hogy csak felolvasztott húst sütünk, vagy frisset. Felöntése mindig langyos vizet használunk, így nem edződik meg a hús – biztos.

A húsok puhítására tökéletes egy kis tejben, vagy joghurtban áztatás. Szeletekben.
Ha utána rántott húst készítesz, akkor panírozás előtt itasd le róla a fölösleges folyadékot.

Rántott húsnál fontos, hogy első oldalát mindig fedő alatt sütjük.
A második oldal már mehet hagyományosan.

Ha igazán porhanyós húst akarunk, akkor a bőrt, kövérjét nem szedjük le.

Ropogós sült hús készítéséhez kívülről bekenheted paprika-só-tej keverékkel. Csodálatos lesz a színe.
A sör is hasonló hatású, nem véletlen, hogy a sült húst locsolgatják vele.

Ha húst főzünk – akár levesben, akár pörköltben pirítunk, és minden praktika ellenére még mindig szívós, nyugodtan rakjunk bele egy kiskanálnyi szódabikarbónát, 10-15 perc múlva kész lesz.

És még egy hús sütéséhez – főleg a kacsánál tökéletes: ha igazán szép színt szeretnénk, sütés közben kenjük be egy-két alkalommal mézzel.
Nem lesz édes tőle, viszont valami csodálatos színt kap!

  • Megosztás a Facebookon
  • Küldés Messengerben
Címkékpraktikákretro recepteksültek

Kategóriák

  • Desszertek
  • Diétás ételek
  • Édes sütemények
  • Egytálételek
  • Főételek
  • Főzelék
  • Gyümölcslevesek
  • Húsételek
  • Húslevesek
  • húspótló
  • húsvét
  • karácsonyi
  • Köretek
  • Lángosok
  • Levesek
  • Nagyi receptjei
  • Olcsó ételek
  • Retro receptek
  • Sós sütemények
  • Sütemények
  • Sütés nélküli desszertek
  • Tartósítás
  • Uncategorized

Hasonló receptek

babgulyás
EgytálételekHúsételekLevesek

Tökéletes babgulyás recept

Zamat Zamat 2024.11.10.
tokány
HúsételekRetro receptek

Temesvári sertéstokány recept

Zamat Zamat 2024.11.10.
töltött dagadó
HúsételekNagyi receptjei

Klasszikus töltött dagadó

Zamat Zamat 2024.09.28.
Stefánia vagdalt
HúsételekRetro receptek

Stefánia vagdalt recept

Zamat Zamat 2024.10.28.
ekler fánk
Édes süteményekNagyi receptjei

Klasszikus Ekler fánk égetett tésztából

Zamat Zamat 2024.10.01.
Darázsfészek süti.
Olcsó ételekRetro receptek

Hagyományos darázsfészek recept

Zamat Zamat 2024.08.02.
gombóc nokedlivel
EgytálételekHúsételekNagyi receptjei

Betyárgombóc nokedlivel – betyárosan finom

Zamat Zamat 2025.02.01.
csokis keksz
Édes süteményekNagyi receptjeiOlcsó ételekRetro receptekSütemények

Pierette, a kis pojáca

Zamat Zamat 2025.03.04.
Pihe-puha hókifli süti
Retro receptek

Pihe-puha hókifli recept

Zamat Zamat 2024.08.02.
Trendi ReceptekTrendi Receptek
© 2024 Minden jog fenntartva
  • Cookie/süti politika
  • Kapcsolatfelvétel
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Impresszum
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?

Not a member? Sign Up