Gyümölcsös adventi muffin

A gyümölcsös adventi muffin illatos, fűszeres süti aszalt gyümölcsökkel és egy kevés barackpálinkával – igazi téli, ünnepi hangulatot árasztó sütemény.

Hozzávalók (12 darabhoz):
• 20 dkg aszalt sárgabarack
• 5 dkg mazsola
• 3 evőkanál barackpálinka
• 12,5 dkg vaj
• 10 dkg cukor
• 25 dkg liszt
• ½ csomag sütőpor
• ½ mokkáskanál őrölt fahéj
• ½ mokkáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
• 2 db tojás
• 1 evőkanál méz
• 0,5 dl tej

Gyümölcsös, adventi muffin elkészítése:

Az aszalt sárgabarackot és a mazsolát apróra vágjuk, majd összekeverjük a barackpálinkával.

A vajat felolvasztjuk, és a muffinformát kikenjük vele. A maradék vajat félretesszük.

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

A cukrot, a lisztet, a sütőport, a fahéjat és a mézeskalács-fűszerkeveréket egy tálban összekeverjük.

Hozzáadjuk az előkészített barackot és mazsolát, és alaposan elkeverjük, hogy a gyümölcsöket liszt vonja be.

Egy másik tálban a tojásokat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott vajat, a mézet és a tejet.

A folyékony keveréket kanalanként a lisztes részhez adjuk, és csak addig keverjük, amíg éppen egynemű lesz (a tészta ne legyen túl híg).

A masszát a kivajazott muffinformákba adagoljuk.

200 °C-os sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

🍴 Kövess minket a Facebookon!
Nézd meg a legújabb, házias recepteket, amiket mindenki imád! 😍