A forrázott tojáshabbal töltött vaníliás habtekercs lényegében az általad is eséllyel kedvelt habroló, mindenki kedvence.
Hozzávalók:
- fél kg leveles tészta
Töltelékhez:
- 3-4 tojásfehérje
- 20-24 dkg cukor
- vanília aroma, vagy 1 vaníliás cukor
Forrázott tojáshabbal töltött habtekercs elkészítése:
A leveles tésztát kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk, úgy, hogy az egyik oldala 60 cm hosszú legyen. 2 cm széles csíkokra vágjuk, és habtekercs formára feltekerjük, a csíkok kicsit fedjék egymást. A végeket alulra tesszük, tojással lekenjük, és forró, 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 10-15 perc alatt aranysárgára sütjük.
Még melegen óvatosan lehúzzuk a formáról: egyik kezünkkel a tésztát tartjuk, a másikkal a formát csavarva húzzuk ki. Így nem fog töredezni.
Töltelék készítése:
A cukorból és egy kis pohár vízből szirupot főzünk, addig, míg villával próbálva hólyagot lehet fújni rajta.
A tojásfehérjét közben kemény habbá verjük, majd a forró szirupot vékony sugárban, folytonos keverés mellett belecsurgatjuk.
Pár percig tovább verjük, míg a hab megáll a habverőn.
A kihűlt tekercseket nyomózsákból ezzel a tojáshabbal töltjük meg – mindkét végén.