Finom pogácsa omlósan

A finom pogácsa egy klasszikus, omlós sütemény, amelyben a töpörtyű sós, karakteres íze tökéletesen harmonizál a friss, foszlós tésztával. Igazi vendégváró falat, amely melegen és hidegen is nagyszerű.

Hozzávalók:

• 50 dkg finomliszt
• 25 dkg darált töpörtyű
• 1 db tojás
• 1 dkg élesztő
• 1 kávéskanál rum
• kevés langyos tej
• só ízlés szerint

Finom pogácsa elkészítése:

A finom pogácsa elkészítéséhez az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a deszkán elmorzsoljuk a darált töpörtyűvel, majd hozzáadjuk a tojást, a rumot, a felfuttatott élesztőt és a sót. Az egészet alaposan összegyúrjuk, amíg egynemű, rugalmas tésztát kapunk.

A tésztát kétujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét éles késsel rácsosan bevagdossuk, majd megkenjük egy kevés felvert tojással. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és a darabokat vajjal kikent sütőlemezre sorakoztatjuk.
Előmelegített, forró sütőben aranybarnára sütjük.

A frissen sült finom pogácsa illata betölti az egész konyhát – kívül ropogós, belül puha, és bármelyik alkalomra tökéletes házias finomság.

🍴 Kövess minket a Facebookon!
Nézd meg a legújabb, házias recepteket, amiket mindenki imád! 😍