Feles linzer, az univerzális

A feles linzer onnan kapta a nevét, hogy nem a klasszikus 1-2-3 aránnyal dolgozunk, hanem 2-1-1-el.

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 30 dkg vaj, vagy margarin
  • 30 dkg porcukor
  • 5 tojás sárgája
  • 1 csipet só
  • 1 citrom reszelt héja

Feles linzer elkészítése:

A hideg hozzávalókat gyorsan összedolgozzuk, majd legalább egy órára hideg helyre rakjuk.
Minél gyorsabban dolgozunk, tésztánk annál tökéletesebb lesz.
140 fokra előmelegített sütőben sütjük, süteménytől függően – mit készítünk belőle.

Süthetünk töltött kifliket, vaníliás cukorba forgatott apró kifliket, édes apró süti, lekvárral összeragasztott linzer karikákat, de akár gyümölccsel töltött sütit is.

Fotó: Pixabay/Tjena