A feles linzer onnan kapta a nevét, hogy nem a klasszikus 1-2-3 aránnyal dolgozunk, hanem 2-1-1-el.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 30 dkg vaj, vagy margarin
- 30 dkg porcukor
- 5 tojás sárgája
- 1 csipet só
- 1 citrom reszelt héja
Feles linzer elkészítése:
A hideg hozzávalókat gyorsan összedolgozzuk, majd legalább egy órára hideg helyre rakjuk.
Minél gyorsabban dolgozunk, tésztánk annál tökéletesebb lesz.
140 fokra előmelegített sütőben sütjük, süteménytől függően – mit készítünk belőle.
Süthetünk töltött kifliket, vaníliás cukorba forgatott apró kifliket, édes apró süti, lekvárral összeragasztott linzer karikákat, de akár gyümölccsel töltött sütit is.
Fotó: Pixabay/Tjena