Bedobálós pogácsa

A bedobálós pogácsának az az előnye, hogy nagy előkészületeket nem igényel, lényegében egyszerre összedolgozható hozzá minden.

Hozzávalók:

  • 75 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 25 dkg vaj, vagy margarin
  • 3 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1-2 teáskanál só
  • tetejére 1 tojás

Bedobálós pogácsa elkészítése:

Az élesztőt a tejjel elkeverjük, hagyjuk felfutni.

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a lágy vajat, a tejfölt, a sót, a tojást, és a felfutott élesztőt, és jó alaposan összedolgozzuk. Addig gyúrjuk, míg a kezünkről, és az edényről is le nem válik. Ha nem állna össze, akkor kis tejföllel pótoljuk, de nem lesz probléma.

Ha ezzel megvagyunk, lerakjuk pihenni langyos helyre, majd nagyjából félóra múlva lisztezett deszkán ujjnyi magasra nyújtjuk, és szaggatóval kiszaggatjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, lekenjük tojással, kb. 10 percig még pihentetjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben – nagyjából félóra alatt – készre sütjük.

🍴 Kövess minket a Facebookon!
Nézd meg a legújabb, házias recepteket, amiket mindenki imád! 😍