Anyós pirula

Az anyós pirula külsőre, és elkészítési módjában hasonlít az ördög pirulára, de ez nem égetett tésztából, hanem kelt tésztából készült.

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 3-4 db tojás sárgája
  • 2 dl langyos tej
  • 1 dkg élesztő
  • olaj a sütéshez
  • porcukor
  • kakaó, vagy csokoládé dara a forgatáshoz

Anyós pirula elkészítése:

A tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, elkavarjuk a cukorral, felfuttatjuk.

Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, a tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját a liszthez adjuk, majd a már felfutott élesztővel összekeverjük.
Nagyon alaposan kidolgozzuk, jó hólyagosra, majd letesszük pihenni.

Félóra múlva lisztezett deszkára borítjuk, és a kifejezetten lágy tésztát lisztezve kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, de akár kanállal is szaggathatjuk, akkor a legjobb megoldás, ha a kanalat olajba mártjuk.

Szaggatás után is pihentetjük még a tésztát, majd forró olajban kisütjük, sütés után pedig csokoládédarába, vagy porcukros, vagy akár kristálycukros kakaóporba hengergetjük.
Tökéletes hozzá a tortadara is.

🍴 Kövess minket a Facebookon!
Nézd meg a legújabb, házias recepteket, amiket mindenki imád! 😍